Disperati sa ajunga in nordul Europei, imigrantii au intrat pe ferestre si s-au luptat pentru locuri intr-un tren din Croatia, pe fondul tensiunilor cauzate de inchiderea unor puncte de trecere a frontierelor si de scaderea temperaturilor, relateaza Associated Press in pagina online.

O serie de confruntari au izbucnit la Tovarnik, un oras croat de frontiera, in timp ce sute de persoane sperau sa poata urca intr-un tren cu care sa ajunga in Austria. Politia a incercat sa controleze multimea, dar a fost depasita de situatie, in conditiile in care numerosi imigranti au intrat pe ferestrele vagoanelor deja supraaglomerate, scrie Mediafax.

Ungaria, care si-a inchis granita cu Serbia pe 15 septembrie, a ridicat un alt gard metalic la punctul de trecere a frontierei cu Croatia de la Beremend, pentru a incerca sa opreasca fluxul de imigranti, insa fara rezultat. Disperarea imigrantilor a crescut pe masura ce caldura a fost inlocuita de temperaturi scazute si ploaie.

"Din pacate, dormim aici pe pamant, fara nimic altceva. A fost foarte frig", a declarat Muhammad Dakiri, un solicitant de azil sirian aflat la Tovarnik. "Vremea s-a racit brusc si ploua. Nu am putut dormi bine pentru ca dupa o ora sau o jumatate de ora ne-am trezit din cauza frigului", a adaugat el.

Echipe de voluntari le-au oferit corturi si haine calduroase, dar imigrantii au abandonat proviziile cand au aflat de sosirea unui tren care urma sa-i transporte spre nord.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri