Londra a redevenit principalul centru financiar mondial, devansand New York-ul, ca urmare a victoriei clare in alegerile din acest an a Partidului Conservator britanic, potrivit unui sondaj in randul profesionistilor din sectorul de profil, publicat miercuri, relateaza Reuters.

Sondajul online, care a inclus intervievarea a peste 2.000 de persoane, a rezultat intr-un clasament pentru 84 de orase din intreaga lume, in functie de mediul de afaceri, infrastructura, calitatea fortei de munca si dezvoltarea sectorului financiar, scrie Mediafax.

Londra, care a detinut pozitia de lider din timp de sapte ani, in sondajul efectuat de doua ori pe an, a pierdut anul trecut primul loc, in favoarea New York-ului.

Triumful neasteptat al Partidului Conservator in alegerile generale din luna mai a contribuit la recuperarea terenului pierdut de Londra in favoarea orasului New York, a explicat compania de cercetare Z/Yen, care a publicat studiul. Inainte de scrutinul din primavara, majoritatea sondajelor de opinie indicau un rezultat indecis al alegerilor din Marea Britanie si o perioada de instabilitate politica si economica.

Londra a redevenit lider mondial chiar daca bancile HSBC si Standard Chartered analizeaza daca sa isi transfere sediile centrale din capitala britanica, din cauza unei taxe pe profiturile bancilor impusa de guvern si a incertitudinilor referitoare la rezultatul referendumului privind apartenenta Marii Britanii la Uniunea Europeana.

Londra s-a plasat pe primul loc la toate categoriile, urmata de New York. Hong Kong, Singapore si Tokyo s-au plasat pe locurile trei, patru si cinci. In top 10 se mai afla Toronto, San Francisco si Washington DC.

Singurul oras european care se mai afla intre cele mai mari 10 centre financiare din lume este Zurich, in timp ce Frankfurt este al doilea cel mai bine plasat oras european din UE, pe locul 14.

Sursa foto: Shutterstock: Londra

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri