Banca Japoniei lasa dobanda de referinta la 0,25%

Banca centrala a Japoniei (BoJ) a anuntat, vineri, mentinerea la 0,25% a dobanzii de interventie si dobanda la depozitele pentru o zi (overnight).

La sfarsitul unei sedinte de doua zile, cei noua membrii ai Comitetului pentru politica monetara de la BoJ au luat, in unanimitate, decizia mentinerii statu quo-ului, a indicat Banca Centrala a Japoniei intr-un comunicat oficial publicat pe pagina sa de Internet. Pietele financiare se asteptau la aceasta decizie avand in vedere ca in luna iulie inflatia a a crescut mult mai putin decat se anticipa (0,2%), informeaza Rompres.

La sedinta de politica monetara din data de 14 iulie, Comitetul pentru politica monetara al BoJ a decis sa modifice costul creditului cu un sfert de punct procentual, punand astfel capat politicii monetare care a urmat-o din luna martie 2001, conform careia dobanda de interventie a fost mentinuta la zero%.
Analistii se asteapta ca Banca Japoniei sa majoreze din nou dobanzile, insa nu exista un consens cu privire la cand anume se va intampla acest lucru. in acest sens pietele vor urmari cu atentie comentariile guvernatorului BoJ, Toshihiko Fukui.

Urmatoarea sedinta lunara de politica monetara este programata pentru 12-13 octombrie 2006. in avampremiera, la data de 2 octombrie, BoJ va da publicitatii studiul Tankan, indicator al increderii producatorilor japonezi, pe luna septembrie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Tom Hanks, după COVID-19: Nu am nici un respect pentru cei care nu poartă mască
Setari Cookie-uri