Omul de afaceri rus Roman Abramovici intentioneaza sa creeze un mare pol siderurgic rus in jurul Severstal si Evraz, companie din capitalul careia acesta detine 41%, a declarat partenerul de afaceri al lui Abramovici, Evgeni Shvidler, citat, vineri, de cotidianul Kommersant.
"Grupurile ruse Severstal si Metalloinvest sunt, in prezent, pregatite pentru demararea unei serii de negocieri cu noi", a declarat Shvidler, reprezentantul Millhouse, un holding detinut de catre Roman Abramovici. "Am cautat un sector care sa prezinte un potential de dezvoltare prin consolidare. Este dovedit ca acest lucru va fi posibil doar in cadrul siderurgiei", a mai spus Shvidler, informeaza NewsIn.

Potrivit Kommersant, Millhouse dispune de mijloace suficiente pentru a realiza o consolidare. "in aceasta vara, grupul era pregatit sa plateasca aproape treizeci de miliarde de dolari pentru a achizitiona in intregime Arcelor", mai scrie Kommersant. Un mare proiect de alianta intre grupul rus Severstal si Arcelor esuase, la acea data, deoarece actionarii Arcelor optasera definitiv pentru o fuziune cu grupul omului de afaceri indian Lakshmi Mittal.

Ziarul Kommersant mai precizeaza ca o astfel de consolidare este sustinuta de catre presedintele Rusiei, Vladimir Putin, care considera ca aceasta este singura posibilitate de a crea un sector siderurgic rus competitiv pe pietele internationale.

Potentiala fuziune a Evraz cu Severstal si Metalloinvest ar permite crearea unei companii cu o valoare de capital de treizeci de miliarde de dolari, sustin expertii din sectorul siderurgic rus, citati de catre Kommersant. "Cu cat va fi mai mare compania rusa, cu atat va fi mai mare partea pe care aceasta ar putea sa o dobandeasca in urma cumpararii de active straine", a afirmat analistul bancii UBS, Alexei Morozov, citat de Kommersant.

Pe de alta parte, din punctul de vedere al politologului Stanislav Belkovski, Abramovici ar putea, de asemenea, sa intentioneze sa vanda viitorul gigant rus unei mari companii straine, cum ar fi, de exemplu, Mittal Steel.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri