"Centrul medical al organizatiei Medici Fara Frontiere din Kunduz a fost bombardat de mai multe ori si este distrus", a comunicat asociatia umanitara, citata de ziarul Le Monde. Bombardamentul s-a soldat cu cel putin noua morti, iar 30 de angajati ai organizatiei sunt in continuare disparuti. In momentul raidurilor aeriene, in spitalul din Kunduz erau 105 pacienti si 80 de angajati, afgani si straini. Statele Unite au confirmat ca au efectuat un raid aerian in cursul noptii, la ora 2.15, potrivit Mediafax.

"Bombardamentul a vizat persoane care amenintau fortele coalitiei. Este posibil ca raidul sa fi provocat daune colaterale la o unitate medicala", a declarat colonelul Brian Tribus, un purtator de cuvant militar american, precizand ca a fost declansata o investigatie in acest caz. Organizatia umanitara a comunicat ca bombardamentul a distrus un spital din orasul Kunduz, unde armata afgana este implicata in confruntari cu insurgentii talibani.

"Suntem socati de acest atac, de uciderea angajatilor si pacientilor la Kunduz", a declarat Bart Janseens, directorul spitalului gestionat de Medici fara Frontiere. Pe 10 iulie, zece militari afgani au fost "victime colaterale" ale unui raid aerian american efectuat in provincia Logar, in estul Afganistanului.

Sursa foto: Shutterstock.