Bilantul raidului american american care a vizat un spital al organizatiei Medici fara Frontiere din Afganistan este de cel putin noua morti, zeci de membri ai asociatiei umanitare fiind disparuti, in timp ce Statele Unite au recunoscut ca au bombardat pozitii din apropiere.

"Centrul medical al organizatiei Medici Fara Frontiere din Kunduz a fost bombardat de mai multe ori si este distrus", a comunicat asociatia umanitara, citata de ziarul Le Monde. Bombardamentul s-a soldat cu cel putin noua morti, iar 30 de angajati ai organizatiei sunt in continuare disparuti. In momentul raidurilor aeriene, in spitalul din Kunduz erau 105 pacienti si 80 de angajati, afgani si straini. Statele Unite au confirmat ca au efectuat un raid aerian in cursul noptii, la ora 2.15, potrivit Mediafax.

"Bombardamentul a vizat persoane care amenintau fortele coalitiei. Este posibil ca raidul sa fi provocat daune colaterale la o unitate medicala", a declarat colonelul Brian Tribus, un purtator de cuvant militar american, precizand ca a fost declansata o investigatie in acest caz. Organizatia umanitara a comunicat ca bombardamentul a distrus un spital din orasul Kunduz, unde armata afgana este implicata in confruntari cu insurgentii talibani.

"Suntem socati de acest atac, de uciderea angajatilor si pacientilor la Kunduz", a declarat Bart Janseens, directorul spitalului gestionat de Medici fara Frontiere. Pe 10 iulie, zece militari afgani au fost "victime colaterale" ale unui raid aerian american efectuat in provincia Logar, in estul Afganistanului.

Sursa foto: Shutterstock.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri