Potrivit prefecturii departamentului Alpes-Maritimes, bilantul provizoriu este de 16 morti si trei disparuti. Aproximativ 70.000 de case sunt afectate de intreruperi ale electricitatii. Zonele cele mai afectate sunt Cannes, Cannet, Antibes, Juan les Pins si Theule sur Mer, potrivit Mediafax.

Precipitatiile abundente produse sambata seara au generat viituri care au devastat zone vaste de pe "Coasta de Azur". Potrivit datelor furnizate de Institutul Météo-France, sambata seara, in intervalul orar 19.00-22.00, in orasul Cannes s-au inregistrat precipitatii de 180 de litri pe metrul patrat, in Mandelieu-la-Napoule 159 de litri pe metrul patrat, iar in Valbonne (Biot) 100 de litri pe metrul patrat. Potrivit calculelor Primariei din Nisa, in 48 de ore, in zona litoralului a plouat cat media specifica lunii octombrie, respectiv 10% din cantitatea anuala de precipitatii.

Sute de vehicule au fost luate de ape si de noroi, unele ajungand in Marea Mediterana. "Unele masini au fost purtate de ape pana in mare. Este foarte spectaculos..., au fost salvate multe persoane, acum trebuie sa prevenim fenomenul jafurilor in zonele sinistrate", a afirmat David Lisnard, primarul orasului Cannes, citat de site-ul publicatiei L'Express. Presedintele François Hollande a anuntat ca se va deplasa duminica dimineata in zonele sinistrate, impreuna cu ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve. "Exprim solidaritatea natiunii cu familiile si apropiatii victimelor inundatiilor din zona Alpes-Maritimes", a transmis Hollande.

Sursa foto: Shutterstock/Cap Ferrat