Rusia a intensificat raidurile aeriene efectuate in Siria, distrugand pozitii teroriste, Statul Major al armatei ruse sustinand ca aproximativ 600 de islamisti incearca, pe fondul bombardamentelor, sa fuga spre Europa, informeaza CNN.

"Raidurile ruse au redus considerabil capacitatile teroriste", a declarat generalul rus Andrei Kartapolov, seful Directiei pentru operatiuni de lupta din cadrul Statului Major al armatei ruse, subliniind ca sunt vizate pozitii ale grupurilor islamiste Stat Islamic si Frontul al-Nusra. Incepand de miercuri, avioane militare ruse au efectuat peste 60 de raiduri, distrugand circa 50 de pozitii ale retelei teroriste Stat Islamic. Generalul Andrei Kartapolov a anuntat sambata ca Rusia va intensifica raidurile aeriene in Siria, potrivit Mediafax.

"Inainte de lansarea bombardamentelor, experti americani ne-au informat ca in zonele vizate sunt doar teroristi. Dupa inceperea raidurilor aeriene, militantii islamisti au intrat in panica si au inceput sa dezerteze. Aproximativ 600 de mercenari si-au parasit pozitiile si incearca sa fuga in Europa. Astfel, raidurile aeriene nu doar ca vor continua, ci se vor si intensifica", a spus Kartapolov. Sambata, bombardamentele ruse s-au concentrat asupra orasului sirian Raqqa, fieful retelei teroriste Stat Islamic.

Rusia, principalul aliat international al regimului de la Damasc, a initiat miercuri raiduri aeriene in Siria, vizand, oficial, reteaua terorista Stat Islamic. Conform unor surse, aviatia militara rusa a atacat pozitii insurgente, spre nemultumirea Statelor Unite si a altor tari occidentale, care ofera sustinere opozitiei siriene. Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), o organizatie afiliata opozitiei siriene, raidurile aeriene ruse s-au soldat cu moartea a cel putin 39 de civili. In paralel, regimul Bashar al-Assad si coalitia coordonata de Statele Unite au continuat bombardamentele in Siria.

Coalitia internationala condusa de Statele Unite a cerut, vineri, Rusiei sa inceteze imediat bombardamentele in afara zonelor ocupate de reteaua terorista Stat Islamic. In plus, presedintele SUA, Barack Obama, a avertizat Rusia si Iranul ca implicarea in razboiul din Siria nu va contribui la depasirea crizei, acuzand ca raidurile aeriene ruse pentru sustinerea regimului Bashar al-Assad slabesc opozitia moderata si consolideaza pozitiile retelei teroriste Stat Islamic. Obama a respins pozitia Rusiei, care considera ca toate fortele care lupta impotriva regimului de la Damasc ar fi "teroristi". "Problema in Siria este Bashar al-Assad si actiunile brutale asupra poporului sirian; aceste lucruri trebuie sa inceteze", a declarat Obama.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a criticat marti pe omologii sai din SUA si Franta, Barack Obama si Francois Hollande, care fac apel in mod frecvent la inlaturarea liderului sirian Bashar al-Assad. Barack Obama a cerut luni, de la tribuna ONU, inlaturarea regimului din Siria, insa Vladimir Putin a respins ideea, pledand pentru stabilitate in Orientul Mijlociu si in nordul Africii. Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 250.000 de morti.

Sursa foto: Harta, Siria / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri