Un grup de simpatizanti ai Platformei civice Dreptate si Adevar au venit in fata Parlamentului. Unii protestatari s-au imbrancit cu fortele de ordine incercand sa patrunda in institutie, relateaza site-ul Unimedia.md, scrie Mediafax.

Aproximativ 10.000 de persoane s-au adunat duminica in centrul Chisinaului, acesta fiind al cincilea protest antiguvernamental din cadrul seriei initiate pe 6 septembrie. Protestatari prorusi au blocat, sambata dimineata, circulatia in centrul Chisinaului, instaland corturi pe bulevardul Stefan cel Mare.

Simpatizantii Partidului Socialistilor si Partidului Nostru au blocat circulatia pe bulevardul Stefan cel Mare pe o distanta de cateva sute de metri. Protestatarii au montat corturi intre intersectiile cu strazile Serghei Lazo si Maria Cebotari.

Citeste si:

Mii de oameni au participat, in ultimele saptamani, la mitinguri de protest organizate la Chisinau de Platforma Dreptate si Adevar. Manifestantii cer demisia presedintelui Nicolae Timofti, a Guvernului Valeriu Strelet si alegeri parlamentare anticipate. In plus, manifestantii cer gasirea vinovatilor in cazul devalizarii a trei banci, de unde a disparut suma de un miliard de dolari.

Sursa foto: Proteste/ Shutterstock