Rusii au inceput constructia primei biserici subacvatice, un proiect care la prima vedere pare de neconceput si fara rost, dar care a primit aprobare din partea autoritatilor. Noua “gaselnita” se afla in zona Crimea, pe coasta orasului Sevastopol si va oferi posibilitatea soferilor sa se roage.

Noul “lacas de cult” se va afla la 20 metri sub nivelul marii, iar proiectantul si constructorul vor sa reuseasca sa monteze un altar din piatra si un loc pentru candele si lumanari in tot acest ansamblu, noteaza presa internationala.

Ideea realizarii unui astfel de spatiu de rugaciune vine din partea Arhimandritului Tikhon, un inalt oficial al Bisericii Ortodoxe din Rusia, care, pe deasupra, este si un impatimit al scufundarilor.

Potrivit reprezentantului Bisericii Ortodoxe din Rusia, in interiorul viitorul spatiu de rugaciune se vor regasi imagini reprezentantive, dar si icoane, “practic orice se regaseste intr-o biserica obisnuita”, a spus acesta.

Mai mult, Arhimandritul vrea sa aduca in acest spatiu si mai multe relicve ale Razboilului din Crimeea, care sa devina astfel atractie turistica.

Un raport initial referitor la initiativa de a construi un astfel de spatiu religios este necesar pentru a oferi “scafandrilor sau celor care fac scufundari…sa se roage la Dumnezeu in conditii optime cat se afla sub apa”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri