Exporturile Germaniei au scazut in august cu 5,2% fata de luna precedenta, la 97,7 miliarde de euro, inregistrand cel mai amplu declin din ultimii sapte ani, semn ca cea mai mare economie din Europa este vulnerabila la reducerea cererii externe, relateaza MarketWatch, citat de Mediafax.

Analistii anticipau un declin al exporturilor de 0.9%. Excedentul comercial, ajustat la factorii sezonieri si de calendar, s-a redus cu 2,8 miliarde de euro, la 19,6 miliarde de euro, potrivit datelor publicate joi de Biroul Federal de Statistica. Importurile au coborat la randul lor cu 3,1% fata de iulie, la 78,2 miliarde de euro.

Balanta contului curent, care masoara pozitia financiara a unei economii, a inregistrat un surplus de 12,3 miliarde de euro in august, in termeni neajustati. Indicatorul este cu mult sub nivelul anticipat de analisti, care prognozau un excedent de 16,2 miliarde de euro. In august anul trecut, Germania a consemnat un surplus al contului curent de 11,1 miliarde de euro.

Germania este afectata de incetinirea cresterii economice in China si alte state emergente, destinatii majore pentru exporturile sale. Declinul exporturilor este cel mai recent semn ca economia germana incetineste. Principalele institute economice germane urmeaza sa reduca estimarile de crestere pentru 2015 la circa 1,8%, de la 2,1%, a relatat Reuters miercuri.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri