Valoarea Produsului Intern Brut a crescut cu 7,4 la suta, in trimestrul doi al anului 2006, ajungand la 6.300 miliarde ruble (240 miliarde dolari). Presedintele Vladimir Putin a ales drept tinta a Rusiei pentru finele anului 2009 dublarea valorii Produsului Intern Brut si aducerea inflatiei anuale la trei la suta.

Luna trecuta, vice-premierul Alexander Zhukov a declarat ca guvernul a facut progrese in eforturile sale de a accelera cresterea economica. "in ultimii ani, economia a crescut cu sapte la suta pe an, in medie, iar estimarea noastra pentru urmatorii trei ani se cifreaza in jurul valorii de sase la suta", a declarat citat de Rompres, Zhukov.

Departament Economic si Ministerul Comertului estimeaza pentru dezvoltarea sociala si economica de pana in anul 2009 estimeaza o inflatie de noua la suta in anul 2006, de 6,5 la suta -opt la suta in anul 2007, 4,5 - sase la suta in 2008 si de 4 - 5,5 la suta in anul 2009.

Rusia a rambursat anticipat intreaga sa datorie fata de Clubul de la Paris, dupa varsarea ultimei transe din cele 23,7 miliarde de dolari datorate acestui club de tari creditoare. Aceasta rambursare anticipata a datoriei de catre Rusia, ale carei finante beneficiaza din plin de pretul ridicat al hidrocarburilor pe piata mondiala, este cea mai importanta inregistrata vreodata de Clubul de la Paris.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri