Conceptul de risc a capatat o noua dimensiune, dupa atentatele de la 11 septembrie 2001, din SUA, care au provocat pierderi de aproximativ 33 de miliarde de dolari, a declarat, luni, presedintele federatiei franceze a societatilor de asigurari (FFSA), Grard de la Martiniere.

"Riscul a luat, cu siguranta, alte dimensiuni, in urma evenimentelor de la 11 septembrie 2001, deoarece acesta fost evenimentul care, cel putin in perioada respectiva, a reprezientat cel mai mare dezastru de pe piata internationala a asigurarilor", a afirmat potrivit NewsIn de la Martiniere. "in acel moment, nu stiam cat va costa efectiv acest atentat, insa dupa regresul economic al domeniului asigurarilor am putut evalua mai bine situatia, iar estimarile pentru pierderi sunt de aproximativ 33 de miliarde de dolari", a adaugat acesta.

"Estimarile din prezent arata ca uraganul Katrina a provocat daune care vor costa mai mult decat pierderile provocate de evenimentele de la 11 septembrie", a mai declarat de la Martiniere.

Cu toate ca "dezastrul provocat, in ansamblu, de Katrina, este foarte important, daunele aduse domeniului asigurarilor sunt mai putin semnificative, deoarece populatia din Louisiana nu era, in majoritate, asigurata impotriva inundatiilor", a adaugat presedintele FFSA. Acesta a explicat ca atentatele de la 11 septembrie au provocat "cel putin pe termen scurt, inchiderea pietei asigurarilor".

"Nu a existat nici o acoperire posibila pentru agentii de asigurari, prin care acestia sa poata preveni riscul terorismului. Prin urmare, piata de asigurari a esuat in incercarea de a se adapta pentru acest caz", a mai spus Grard de la Martiniere. "in prezent, societatile de asigurari si-au reevaluat rolul si dispun de o acoperire, in anumite conditii, pana la anumite sume si cu anumite exceptii, cum ar fi cazul unui atac cu bomba atomica", a mai spus presedintele FFSA.

Congresul anual al societatilor de asigurari a debutat duminica la Monte Carlo, dupa ce, in 2005, sectorul a inregistrat un record in privinta asigurarilor pentru catastrofe naturale, determinat mai ales de uraganul Katrina.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri