Numarul imigrantilor din tabara de la Calais aproape s-a dublat in decursul ultimelor trei saptamani, ajungand la aproximativ 6.000, a declarat vineri, pentru agentia de presa Reuters, prefectul departamentului Pas-de-Calais, Fabienne Buccio.

Acest numar reprezinta, potrivit ei, "o limita pe care trebuie sa evitam sa o depasim". Traversarea Canalului Manecii devenind aproape imposibila, imigrantii au tendinta de a se instala in Calais pe termen lung. "Inainte de a veni vara, s-a depasit pragul de 3.000 de imigranti", a spus ea, potrivit Mediafax.

"Apoi acesta s-a stabilizat, in perioada mai-septembrie. Insa in cursul acestor ultime trei saptamani, numarul de imigranti din tabara aproape s-a dublat. Astazi s-a atins probabil nivelul de aproximativ 6.000 de persoane", a precizat aceasta.

"Este o situatie care ne este impusa tuturor, care evolueaza tot timpul si la care trebuie sa ne adaptam. Nu va pot spune ce se va intampla ulterior, dar 6.000 (n.r. de imigranti) reprezinta un maxim", a adaugat Fabienne Buccio. Prefectul, care a dat asigurari ca va cauta echilibrul intre conditiile de minima existenta, specifice demnitatii persoanei, si respectul legilor din Franta, a explicat in egala masura ca a pus la dispozitie mijloace pentru a-i primi pe imigranti.

"Am suplimentat serviciile oferite de centrul Jules-Ferry (n.r. care primeste femei si copii), am dublat efectivele medicale, am creat un cabinet stomatologic", a detaliat aceasta. "Odata ce cele 1.500 de locuri (n.r. promise de Guvern pana la finalul anului) vor fi construite, vom vedea cum va fi acceptata aceasta noua tabara".

"Am primit instructiuni din partea ministrului de Interne saptamana trecuta, sa nu existe nicio femeie si niciun copil in tabara", a spus ea, evocand faptul ca mass-media a numit locul "jungla". Aceasta a adaugat ca vor fi instalate, prin urmare, noi "modulare" (corturi incalzite).

lumokajlinioj / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri