Ungaria a reinstituit temporar controale la frontiera cu Slovenia, in contextul afluxului de refugiati, anunta ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, masura fiind permisa de Tratatul Schengen.

"Am aflat ca imigrantii clandestini care nu pot intra in Ungaria din cauza inchiderii frontierei cu Croatia sunt transportati pe la granita sloveno-ungara", a explicat Peter Szijjarto, potrivit MTI. "Am introdus temporar controalele la frontiera, in conformitate cu Tratatul Schengen", a adaugat seful diplomatiei de la Budapesta, potrivit Mediafax.

Guvernul Ungariei a informat Slovenia si Comisia Europeana in legatura cu aceasta decizie. Ungaria a inchis, incepand de sambata, frontiera cu Croatia, astfel ca imigrantii extracomunitari aflati pe teritoriul croat se indreapta spre Slovenia, in drumul spre Austria si Germania. Conform Acordului Schengen, in situatii exceptionale, tarile pot introduce, temporar, controale la frontierele din cadrul spatiului comun de libera circulatie.

"In situatii de amenintari grave la adresa ordinii publice sau de riscuri privind securitatea interna, un stat membru Schengen poate reintroduce controale la frontiera interna pentru cel mult 30 de zile sau pe durata previzibila a riscului la adresa ordinii publice daca perioada depaseste 30 de zile", se arata in Articolul 23(1) al Regulamentului CE 562/2006 privind functionarea Schengen.

MedLife a finalizat...
Citeste si: MedLife a cumparat Rozsakert Medical Center din Ungaria

Sursa foto: Ververidis Vasilis / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Seful diplomatiei germane cere taierea finantarilor pentru Romania