SUA solicita Indiei sa trateze corect companiile Pepsi si Coca Cola

SUA a solicitat guvernului indian un tratament corect pentru grupurile Coca-Cola si Pepsi, ale caror bauturi racoritoare sunt boicotate de peste o luna intr-o regiune a Indiei pe motiv ca ar contine o concentratie prea mare de pesticide.

"Secretarul de stat adjunct al comertului international, Franklin Lavin, a trimis o scrisoare secretarului indian al comertului, in care-si exprima increderea ca aceste doua companii vor fi tratate corect de catre guvernul indian", a declarat potrivit NewsIn un purtator de cuvant al ambasadei americane de la New Delhi.

In privinta investitiilor americane in India, societatile Coca-Cola si PepsiCo ar trebui sa fie "tratate echitabil si in conformitate cu regulile stabilite, care se bazeaza pe dovezile stiintifice", mai sustine oficialul citat.

O organizatie ecologica indiana, Centrul pentru stiinta si Mediu (CsM), a acuzat, in luna august, companiile, ca vand bauturi carbogazoase care contin un nivel ridicat de pesticide. Acest studiu a determinat un boicot partial sau total in sase state indiene. Gigantii americani au solicitat grupului ecologic concluziile acestei cercetari si, la sfarsitul lunii august, o comisie de experti din cadrul Ministerului indian al Sanatatii a pus la indoiala bazele stiintifice ale studiului si a precizat ca va porni o analiza proprie.

Cu toate acestea, boicotul a ramas in vigoare in unele state indiene si imaginea publica a celor doua grupuri, care monopolizau 99% din piata indiana de bauturi racoritoare, a fost afectata, mai scrie AFP. Companiile au refuzat sa publice datele despre pierderile pe care le-a provocat acest scandal si despre impactul acestuia asupra vanzarilor Coca-Cola si Pepsi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
UE verifică vânzările online de măşti şi geluri dezinfectante
Setari Cookie-uri