Principalul producator spaniol de electricitate, Endesa, ar putea bloca fuziunea cu grupul german E.ON daca acordul anuntat de guvernele spaniol si german "nu este favorabil actionarilor sai", a precizat cotidianul spaniol El Economista, conform NewsIn.

Endesa este gata sa blocheze acordul aprobat marti de catre cei doi sefi de guvern, premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero si cancelarul germanAngela Merkel, daca termenii nu sunt favorabili actionarilor companiei, scrie El Economista.

Compania poate face acest lucru daca va continua recursurile judiciare impotriva grupului Gas Natural, explica cotidianul. Endesa a reusit sa franeze ambitiile companiei Gas Natural, care intentiona, in mod similar cu grupul german E.ON, sa o achizitioneze si a carei oferta a fost suspendata de doua tribunale spaniole.

Presedintele companiei Endesa, Manuel Pizzaro, a precizat cu mai multe ocazii ca "Endesa doreste mai mult de 30 de euro pe actiune si este gata sa continue lupta pana cand acest nivel va fi atins", adauga cotidianul.

Grupul german E.ON a lansat inca din februarie oferta de preluare a companiei Endesa, la pretul de 27,5 euro pe actiune. Oferta concurenta, facuta in septembrie 2005 de grupul Gas Natural, era de 21,3 euro pe actiune. Acordul privind dosarul controversat al fuziunii Endesa -E.ON ar trebui sa fie anuntat in cursul zilei de marti de sefii guvernelor spaniol si german cu ocazia unei reuniuni bilaterale ce are loc in Germania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri