O parte dintre imigranti au ocupat rapid o parte dintre cabanele de langa Limedsforsen, dar majoritatea acestora au refuzat, solicitand sa fie cazati intr-o localitate mai mare. "Nu inteleg de ce ne-au adus in padure, unde este atat de intuneric si rece. Am fost ingroziti inca de cand am ajuns si nu vrem sa traim in acest mod, oriunde", spune Waez. In aceasta perioada a anului, temperaturile in Limedsforsen coboara in jurul valorii de 7 grade si se intuneca de la ora 16:00.

Natura din zona respectiva, padurea linistita si aerul curat sunt in mod normal pretuite de catre suedezii de rand care vin frecevent la aceste cabane in timpul sezonului de schi, iarna. Dar Waez si alti imigranti din Orientul Mijlociu, Afganistan si Africa nu sunt la fel de incantati. "Nu ne place sa stam in padure, nu ne este specific", spune Waez.

Agentia responsabila cu fenomenul migratiei in Suedia afirma, potrivit AFP, ca tara scandinava primeste atat de multi imigranti - la un ritm de 10.000 de persoane pe saptamana - incat capacitatile de cazare sunt aproape epuizate si ca solutie a inceput sa ridice si corturi pentru a gazdui o parte dintre noii sositi. "Nu este chiar in pustietate. Exista un magazin si autobuze", potrivit unui purtator de cuvant al agentiei, referindu-se la conditiile de trai din satul Limedsforsen, o localitate turistica avand aproximativ 500 de locuitori.

Cele 19 cabane puse la dispozitie de catre agentia responsabila de cazarea imigrantilor sositi in Suedia sunt simple, dar curate cu apa si caldura curenta. Majoritatea acestora dispun de cate doua dormitoare, dus si toaleta, bucatarie cu aragaz si frigider, plus un cuptor cu microunde, masina de spalat si televizor, mai arata sursa citata.

Sursa foto: Mediafax