Un avion de linie rusesc, cu 224 de persoane la bord, s-a prabusit in centrul Peninsulei Sinai, a anuntat sambata biroul premierului egiptean, citat de BBC News Online.

Avionul de tip Airbus A-321 tocmai decolase din statiunea egipteana Sharm el-Sheikh, de la Marea Rosie, si se indrepta spre orasul rus Sankt Petersburg. Initial au aparut informatii contradictorii despre avion, unele surse afirmand ca aparatul de zbor ar fi disparut deasupra Ciprului. Avionul era operat de compania aeriana rusa Kogalimavia si avea la bord 217 pasageri si sapte membri ai echipajului. Majoritatea pasagerilor ar fi turisti rusi, potrivit Mediafax.

Autoritatea aviatica rusa (Rosaviatia) a precizat intr-un comunicat ca aeronava, care efectua cursa 9268, a decolat din Sharm el-Sheikh la 6.51, ora Moscovei (5.51, ora Romaniei) si urma sa aterizeze pe aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg la 12.10 (11.10, ora Romaniei). O sursa din cadrul Rosaviatia a declarat pentru agentia rusa RIA Novosti ca avionul a disparut de pe ecranele radarelor la 23 de minute dupa decolare, relateaza Sputnik.

Potrivit unei surse de la aeroportul din Sharm el-Sheikh, capitanul avionului A321 a informat controlorii de trafic aerian cu privire la probleme tehnice dupa decolare si a cerut modificarea rutei de zbor. Avionul s-a prabusit in apropiere de Nekhel, in nordul Peninsulei Sinai, a precizat o sursa din Autoritatea aviatiei civile din Egipt. Potrivit agentiei egiptene de presa Mena, premierul Egiptului, Sherif Ismail, si-a anulat toate vizitele programate pentru sambata, din cauza prabusirii avionului rusesc. Biroul premierului a informat intr-un comunicat ca Ismail a infiintat un comitet de criza la nivelul Cabinetului, pentru a gestiona situatia.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri