Oficiali militari si din domeniul securitatii din Egipt au anuntat sambata ca nu exista supravietuitori in urma prabusirii in Peninsula Sinai a unui avon de linie rusesc, care efectua o cursa de la Sharm el-Sheikh catre Sankt Petersburg, relateaza Associated Press in pagina online.

Oficialii, care au facut declaratiile sub protectia anonimatului, au precizat ca toate cele 224 de persoane aflate la bordul avionului erau cetateni rusi. Avionul companiei aeriene ruse Kogalimavia, care avea la bord 217 pasageri si sapte membri ai echipajului, s-a prabusit sambata la scurt timp dupa decolarea din Sharm el-Sheikh, intr-o zona din Peninsula Sinai unde Egiptul se confrunta cu insurgenta islamista, potrivit Mediafax.

Ministrul egiptean al Aviatiei civile a declarat ca o echipa de anchetatori a sosit la locul prabusirii avionului, la sud de orasul el-Arish, pentru a examina fragmentele epavei si a incerca sa localizeze inregistratoarele de zbor (cutiile negre). Oficiali egipteni au afirmat ca pilotul a raportat dificultati tehnice si a cerut permisiunea sa efectueze o aterizare de urgenta, chiar inainte de a pierde contactul cu controlorii de trafic aerian. Adel Mahgoub, presedintele companiei de stat care administreaza aeroporturile civile egiptene, a declarat ca avionul efectuase cu succes verificarile tehnice la aeroportul din Sharm el-Sheikh inainte de decolare.

Kremlinul a decretat duminica zi de doliu national pentru victimele accidentului aviatic. Presedintele Vladimir Putin le-a ordonat oficialilor rusi din serviciul pentru situatii de urgenta sa se deplaseze la locul prabusirii. Ministrul pentru Situatii de Urgenta, Vladimir Pucikov, va coordona operatiunile de cautare in Egipt, a precizat ministerul. Comitetul rus de Ancheta a demarat o investigatie privind prabusirea avionului de pasageri, referitor la posibile incalcari ale procedurilor de siguranta a zborurilor.

Sursa foto: Avion prabusit/ Shutterstock.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri