Oficialii, care au facut declaratiile sub protectia anonimatului, au precizat ca toate cele 224 de persoane aflate la bordul avionului erau cetateni rusi. Avionul companiei aeriene ruse Kogalimavia, care avea la bord 217 pasageri si sapte membri ai echipajului, s-a prabusit sambata la scurt timp dupa decolarea din Sharm el-Sheikh, intr-o zona din Peninsula Sinai unde Egiptul se confrunta cu insurgenta islamista, potrivit Mediafax.

Ministrul egiptean al Aviatiei civile a declarat ca o echipa de anchetatori a sosit la locul prabusirii avionului, la sud de orasul el-Arish, pentru a examina fragmentele epavei si a incerca sa localizeze inregistratoarele de zbor (cutiile negre). Oficiali egipteni au afirmat ca pilotul a raportat dificultati tehnice si a cerut permisiunea sa efectueze o aterizare de urgenta, chiar inainte de a pierde contactul cu controlorii de trafic aerian. Adel Mahgoub, presedintele companiei de stat care administreaza aeroporturile civile egiptene, a declarat ca avionul efectuase cu succes verificarile tehnice la aeroportul din Sharm el-Sheikh inainte de decolare.

Kremlinul a decretat duminica zi de doliu national pentru victimele accidentului aviatic. Presedintele Vladimir Putin le-a ordonat oficialilor rusi din serviciul pentru situatii de urgenta sa se deplaseze la locul prabusirii. Ministrul pentru Situatii de Urgenta, Vladimir Pucikov, va coordona operatiunile de cautare in Egipt, a precizat ministerul. Comitetul rus de Ancheta a demarat o investigatie privind prabusirea avionului de pasageri, referitor la posibile incalcari ale procedurilor de siguranta a zborurilor.

Sursa foto: Avion prabusit/ Shutterstock.