Malaysia a cheltuit aproape 54 de milioane de dolari pana acum pentru operatiunile de cautare a avionului de pasageri disparut din martie 2014, anunta surse oficiale citate de site-ul agentiei DPA, relateaza Mediafax.

Cifra a fost anuntata in Parlament de ministrul Transporturilor, Liow Tiong Lai. Lai a subliniat ca este vorba de totalul fondurilor cheltuite de Malaysia pana la sfarsitul lunii octombrie. Costurile operatiunilor la care au participat inclusiv Australia si China nu se cunosc.

Un fragment al fuselajului unui avion a fost gasit la finele lunii iulie pe o plaja a Insulei Reunion, apartinand Frantei si situata in Oceanul Indian, in apropiere de Madagascar. La inceputul lunii august, un al doilea fragment de epava de avion a fost adus la tarm, tot pe Insula Reunion, in Oceanul Indian, dupa ce un prim fragment, o bucata de aripa, despre care se crede ca ar proveni de la zborul MH370, dat disparut anul trecut.

La finele lunii august a anului trecut, compania Malaysia Airlines a anuntat ca va renunta la o treime din personal, ca urmare a problemelor cu care s-a confruntat in 2014.In acest fel, Malaysia Airlines a anuntat concedierea a 6.000 de angajati, reprezentand aproape o treime din personalul companiei, intentionand tot atunci sa reduca si numarul de zboruri pentru a evita intrarea in faliment dupa cele doua tragedii care i-au afectat imaginea

Avionul Boeing al companiei Malaysia Airlines a disparut pe 8 martie 2014 in timp ce zbura de la Kuala Lumpur spre Beijing. La bordul avionului erau 239 de pasageri si membri ai echipajului, considerati morti.

Citeste si:
Al doilea fragment de avion, gasit in Reunion
Al doilea fragment de avion,...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Noi fragmente de fuselaj ale MH370, gasite in Mozambic