Sagrada Familia, unul dintre cele mai importante atractii turistice si simboluri ale orasului spaniol Barcelona si totodata una dintre cele mai impunatoare structuri arhitecturale din lume, a intrat in ultima faza a constructiei, asta dupa ce bazilica din orasul catalan se afla in lucru inca de mai bine de 130 de ani.

Maiestria arhitecturala a lui Antoni Gaudi va mai beneficia de inca sase noi turnuri, cel mai inalt dintre acestea urmand sa masoare 172 de metri in inaltime, ceea ce ar urma sa faca din Sagrada Familia cea mai inalta catedrala din Europa.

Sagrada Familia ar urma sa poarte numele de “Turnul lui Hristos”, iar in varful acesteia se va afla o cruce, care va reflecta lumina soarelui direct pe structura cladirii, scrie presa internationala.

Celelalte cinci noi turnuri vor purta numele de Matei, Marcu, Luca si Ioan. O data finalizata, catedrala Sagrada Familia va numara 18 turnuri.

Bugetul anual al constructiei se ridica la 28 de milioane de dolari, suma obtinuta in urma vanzarii biletelor de intrare. Numai in cursul anului trecut, peste 3,2 milioane de persoane au vizitat acest obiectiv turistic.

In ciuda anuntarii intrarii in ultima faza a constructiei, inca nu exista o data clara la care constructia ar urma sa se finalizeze. “Este dificil de estimat cand se va finaliza, dar estimam ca ar urma sa fie gata cel tarziu in 2030-2032”, a declarat Jordi Fauli, arhitectul responsabil de proiect.

Cea mai mare parte a structurii ar urma sa se termine pana in 2026, urmand ca in acest fel sa fie marcat si centenarul de la moartea arhitectului Antoni Gaudi, arhitectul proiectului Sagrada Familia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri