Aproximativ trei milioane de imigranti ar putea sosi in Uniunea Europeana pana in anul 2017, anunta Comisia Europeana, precizand ca extracomunitarii pot imbunatati starea economiei daca vor fi integrati pe piata muncii, informeaza site-ul agentiei Reuters.

Potrivit estimarilor Comisiei Europene, circa un milion de solicitanti de azil vor ajunge in cele 28 de state UE in anul acesta, alti 1,5 milioane in 2016 si jumatate de milion in 2017, scrie Mediafax.

Executivul comunitar este optimist in legatura cu avantajele pe care le-ar putea aduce integrarea pe piata muncii a imigrantilor.

Dar, chiar in cazul in care extracomunitarii ar avea aceleasi calificari ca cetatenii europeni, Produsul Intern Brut la nivel european ar creste cu doar 0,21 la suta in 2016 si cu 0,26 la suta in 2017.

Sursa foto: imigranti, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri