In orasul american Chicago peste 100 de romani s-au alaturat protestelor #colectiv si se vor aduna in jurul orei 19 a Romaniei. Mobilizarea va fi de tipul "silent miting" in lipsa permisului de manifestare obtinut la timp din partea autoritatilor din Chicago.

Circa 200 de romani au protestat miercuri si in centrul Parisului, in zona Trocadero, pe langa Tour Eiffel, strigand "Diaspora e cu voi" si "Coruptia ucide". Participantii la manifestatia din centrul Parisului au vrut sa protesteze la Ambasada Romaniei, dar au obtinut autorizatie la Trocadero.

Ei au scandat "Diaspora e cu voi", "Coruptia ucide" si "Daca va schimbati intre voi, va duceti la gunoi". Manifestarea a fost autorizata pana la ora locala 22.00 (23.00 - ora Romaniei).

Si la Londra sute de romani au demonstrat in fata Consulatului Romaniei si a Institutului Cultural Roman din capitala britanica. Zeci de romani s-au adunat si in fata reprezentantei diplomatice a Romaniei la Berlin. Oamenii au aprins lumanari in fata ambasadei, in memoria celor care au murit in urma cu o saptamana si s-au rugat pentru vindecarea celor raniti. Aceeasi mobilizare si la Torino.

Sursa foto: Mediafax