Spania planuieste sa ofere gigantului energetic german E.ON un "ragaz maxim" de doi ani pentru a realiza separarea de activele grupului de electricitate spaniol Endesa, in cazul in care tentativa de preluare va reusi, a indicat miercuri cotidianul pro-guvernamental spaniol El Pais, potrivit NewsIn.

Valoarea transferului va fi "substantial" redusa in raport cu nivelul cerut la sfarsitul lunii iulie de grupul spaniol ce reglementeaza secorul energetic (CNE), a adaugat cotidianul spaniol, cu putin timp inainte de intalnirea din Germania intre cancelarul Angela Merkel si prim-ministrul spaniol Josť Luis Rodriguez Zapatero.

Guvernele spaniol si german se afla in discutii " de multe saptamani" pentru semnarea unui acord de preluare a Endesa de catre E.ON, Madridul fiind mult timp opus acestei initiative.

Acest acord, care inca nu este finalizat, prevede ca grupul german E.ON sa cedeze o parte din activele companiei Endesa grupului spaniol de gaze naturale Gas Natural care, pentru acest lucru, se va angaja sa se retraga din cursa pentru preluarea companiei spaniole de electricitate, afirma cotidianul El Pais.

Madridul va prezenta in cursul zilei de miercuri Comisiei Europene raspunsul la obiectiile Bruxellesului asupra conditiilor puse de Comisia nationala de Energie spaniola procesului de preluare, evaluat la 29,1 miliarde de euro, din partea E.ON.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si