Fiul sefului serviciului federal de securitate rus (FSB-fostul KGB), Nikolai Patrusev, ce provine tot din mediul serviciilor de securitate, a fost numit consilier al companiei petroliere ruse de stat Rosneft, a precizat miercuri o sursa apropiata grupului.

Andrei Patrusev a fost numit consilier al grupului de catre presedintele consiliului de administratie al Rosneft, Igor Setcin, care este si sef adjunct al administratiei prezidentiale, a anuntat sursa. Serviciul de presa al companiei Rosneft a refuzat sa comenteze informatia, informeaza NewsIn.

Rosneft ocupa locul secund pe piata rusa a producatorilor de petrol dupa achizitionarea controversata a activelor principale ale grupului Yukos, aflat in faliment. Andrei Patrusev, fiul sefului serviciului federal de securitate rus, in varsta de 25 de ani, a terminat in urma cu trei ani strudiile academiei FSB si de atunci a ocupat pozitia de director adjunct al sectiei 9 a FSB (insarcinata cu supravegherea secorului petrolier), scrie miercuri cotidianul rus Kommersant.

Fratele sau, Dmitri Patrusev, lucreaza la banca de stat Vnechtorgbank, unde este insarcinat cu acordarea de credite companiilor petroliere, continua cotidianul Kommersant. Nominalizarea membrilor FSB in cadrul marilor companii rusesti este o practica curenta, dar in general aceste pozitii sunt foarte importante, in timp ce Andrei Patrusev nu ocupa o pozitie foarte importanta.

Conform Kommersant, Igor Setcin a numit deja un consilier ce provine din mediul serviciilor secrete, pe fostul sef al KGB din Tadjikistan, Rezo Toursounov. O sursa apropiata de Rosneft a dezvaluit ca intrarea, in iulie, pe piata bursiera a companiei a fost facuta in vederea vanzarii unei participatiuni de 25% din actiunile companiei unui investitor strategic, compania chineza CNPC.


Mai multe articole din sectiunea International »