Un cutremur puternic, de aproximativ 6 grade pe scara Richter, s-a produs marti dimineata in largul insulei Lefkada, situata in vestul Greciei. In urma seismului, cel putin o persoana a murit si zeci de cladiri din Lefkada au fost avariate.

Cutremurul a fost resimtit in toate insulele din Marea Ionica si chiar si la Atena, care se afla la 385 de kilometri distanta, relateaza Kathimerini in editia online. Potrivit primelor informatii ale Institutului Geodinamic din Grecia, seismul a avut o magnitudine de aproximativ 6 grade pe scara Richter si s-a produs la ora 9.11 (9.11, ora Romaniei). Epicentrul cutremurului a fost localizat la 11 kilometri in largul coastei de sud-vest a insulei Lefkada si hipocentrul la o adancime de cinci kilometri, scrie Mediafax.

Εικόνες καταστροφής σε μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας, γνωστής σε όλον τον κόσμο για τα πεντακάθαρα γαλανά...

Posted by My Lefkada on Thursday, November 19, 2015

Deocamdata nu au fost raportate victime sau pagube in urma cutremurului. Potrivit unei prime evaluari a Institutului american de Geofizica (USGS), citat de Reuters in pagina online, seismul produs in Grecia a avut o magnitudine de 6,7 si a fost localizat la o adancime de 10 kilometri. O a doua evaluare a USGS mentioneaza o magnitudine de 6,8 si adancimea de cinci kilometri.

O femeie in varsta de 59 de ani a murit in casa care s-a prabusit peste ea dupa ce o roca s-a desprins si a cazut peste locuinta, in satul Ponti, pe maul marii, a anuntat politia.

Un locuitor a declarat ca alta femeie a fost zdrobita si a murit intr-un grajd, in satul de munte Athani. Politia nu a putut confirma aceasta moarte.
"A murit o femeie. S-a prabusit grajdul peste ea, iar acum incercam sa-i scoatem corpul dintre daramaturi", a declarat telefonic pentru Reuters Nikos Rombotis, in varsta de 61 de ani, proprietarul unui magazin de suveniruri din sat. Cutremurul a avariat, de asemenea, drumul principal din partea de sud-vest a insulei.

Sursa foto: Yiannis Papadimitriou/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri