Autoritatile belgiene au ridicat sambata la maxim nivelul alertei teroriste in Regiunea Bruxelles, citand o "amenintare serioasa si iminenta care necesita adoptarea unor masuri de securitate, precum si recomandari specifice pentru populatie", relateaza AFP in pagina online.

"Dupa o noua evaluare", Organizatia de coordonare pentru analiza amenintarii (OCAM), aflata in subordinea Ministerului belgian de Interne, a declarat intr-un comunicat ca "nivelul alertei teroriste a trecut la nivelul 4, foarte grav, pentru Regiunea Bruxelles". "Nivelul 3 ramane valabil pentru restul tarii", a adaugat OCAM, potrivit Mediafax.

OCAM descrie "o amenintare serioasa si iminenta care necesita adoptarea unor masuri de securitate, precum si recomandari specifice pentru populatie". Centrul face apel la locuitorii capitalei belgiene sa evite locurile aglomerate, precum "concertele, marile evenimente, garile si aeroporturile, transporturile in comun" si centrele comerciale foarte frecventate.

OCAM cere de asemenea populatiei din Bruxelles sa faciliteze controalele de securitate. Salah Abdeslam, un suspect-cheie in atentatele de la 13 noiembrie din Paris, soldate cu 129 de morti, este banuit ca a plecat in Belgia a doua zi, cu ajutorul a doi barbati, Hamza Attou si Mohammed Amri, arestati la 14 noiembrie in localitatea Molenbeek, din Regiunea Bruxelles, si inculpati.

Salah Abdeslam, al carui frate Brahim a detonat explozibilii avuti asupra sa pe bulevardul Voltaire din Paris, este cautat in continuare de autoritati. Molenbeek este considerata o baza a jihadismului in Europa. Presupusul organizator al atacurilor de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, al carui deces a fost anuntat joi de autoritatile franceze, si fratii Brahim si Salah Abdeslam sunt originari din Molenbeek.

Potrivit presei belgiene, politia din Bruxelles a fost in alerta joi seara, in urma unor informatii obtinute de serviciile secrete conform carora Salah Abdeslam ar fi fost vazut la Anderlecht, o alta localitate din Regiunea Capitalei Bruxelles.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri