Presupusul organizator al atentatelor de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, a fost ucis miercuri in raidul de la Saint-Denis dupa interceptarea telefonului femeii care era cu el, a declarat vineri o sursa din politie, citata de Reuters in pagina online.

Politia l-a urmarit pe presupusul organizator al atentatelor de la Paris in timp ce era condus de o femeie intr-un apartament, cu o seara inainte ca amandoi sa fie ucisi intr-un raid al fortelor speciale, a precizat sursa citata, potrivit Mediafax.

In urma unei informatii primite din Maroc, potrivit careia Abdelhamid Abaaoud se afla in Franta, politia si-a indreptat atentia spre Hasna Aitboulahcen, o femeie deja aflata sub supraveghere, despre care se stia ca are legaturi cu el. Datorita interceptarii telefonului ei, in cadrul unei investigatii referitoare la droguri, femeia a fost localizata la Saint-Denis, o suburbie a Parisului, unde trei atacatori sinucigasi s-au detonat la 13 noiembrie la Stade de France.
Politistii au urmarit-o pe femeia de 26 de ani in timp ce il conducea pe Abaaoud in cladirea din Saint-Denis marti seara. Miercuri dimineata, politia a lansat raidul asupra imobilului, care a durat sapte ore.

Abaaoud, in varsta de 28 de ani, si Aitboulahcen, care ar fi fost verisoara lui, au murit in confruntarea in cadrul careia trupele franceze au tras peste 5.000 de focuri de arma. O a treia persoana, care nu a fost inca identificata, a murit in cadrul aceluiasi raid. Oficialii francezi au declarat initial ca Aitboulahcen a detonat explozibilii pe care ii avea asupra sa, devenind astfel prima femeie-kamikaze din Europa, dar o sursa apropiata anchetei a precizat vineri ca aceasta informatie nu este corecta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri