Grupul Ferrovial, al doilea grup spaniol de servicii si constructii in infrastructura, analizeaza posibilitatea vanzarii aeroportului international Ferihegy din Budapesta, achizitionat la inceputul acestui an de operatorul aeroportuar britanic BAA Plc, in prezent o filiala a Ferrovial, informeaza Rompres citand un articol aparut joi in cotidianul spaniol Expansion.

Potrivit sursei citate, Ferrovial ar putea sa vanda aeroportul international Ferihegy pentru aproximativ 1,81 miliarde euro, suma ce i-ar permite sa acopere aproximativ 20 la suta din costurile implicate de preluarea BAA, cel mai mare operator aeroportuar din lume.

“Ferrovial examineaza tot timpul oportunitati de achizitii sau de vanzari”, a declarat un purtator de cuvant al grupului spaniol, fara sa confirme daca Ferrovial intentioneaza efectiv sa vanda aeroportul international din Budapesta.

La inceputul lunii iunie, Ferrovial a preluat BAA pentru suma de 10,11 miliarde lire sterline (aproximativ 15 miliarde euro), la care se adauga alte 1,33 miliarde lire sterline pentru preluarea de obligatiuni. BAA detine 63 la suta din traficul aerian britanic, compania gestionand sapte aeroporturi in Marea Britanie, inclusiv aeroporturile londoneze Heathrow, Gatwick si Stansted.

La sfarsitul anului trecut, BAA a castigat licitatia pentru preluarea companiei Budapest Airport Rt cu o oferta de 2,2 miliarde dolari, depasind ofertele rivale depuse de Fraport, operatorul aeroportul international din Frankfurt, si de grupul german Hochtief. Tranzactia a fost cea mai mare privatizare derulata in Ungaria si, de asemenea, cea mai mare achizitie derulata de BAA.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si