Comisia Europeana a anuntat ca si-a dat acordul privind acordarea de catre guvernul francez a unui ajutor guvernamental de 100 de milioane de euro grupului Eurocopter, filiala a EADS, pentru dezvoltarea unui nou proiect franco-chinez de elicopter, conform NewsIn. Pentru organismul executiv european, proiectul respecta nu numai criteriile europene ale acordarii ajutorului guvernamental, dar va favoriza si "cercetarea in sectorul tehnologiei avansate".

Proiectul, care se va desfasura in perioada 2006 - 2011, se refera la dezvoltarea unui elicopter de aplicatii civile de dimensiuni mijlocii, numit EC175, a precizat Comisia Europeana intr-un comunicat. "Elicopterul va include mai multe inovatii care vor majora siguranta si va limita poluarea" si va putea zbura in conditii meteorologice mult mai dificile decat elicopterele aflate momentan in serviciu", a continuat Comisia.

Ajutorul financiar oferit de statul francez vor permite "reducerea riscurilor tehnologice" si vor incuraja alte companii sa se implice in proiecte de cercetare mult mai vaste si ambitioase. Acest ajutor ar trebui sa acopere aproximativ 29% din cheltuielile totale pentru cercetare si dezvoltare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
CEO Orange Romania: Ajutorul de stat nu suplineste impactul fiscal!