Doborarea avionului militar rus este o incalcare grava a memorandumului ruso-american privind misiunile aeriene antiteroriste in Siria, acuza ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, sugerand ca atacul Turciei a fost autorizat de Statele Unite si cerand explicatii.

Seful diplomatiei ruse a facut aceste declaratii miercuri seara, dupa o conversatie cu secretarul de Stat american, John Kerry. "Am discutat despre atacul neprovocat al Fortelor aeriene turce asupra bombardierului rus care efectua misiuni antiteroriste in Siria. Este vorba de o incalcare grava a memorandumului ruso-american privind securitatea misiunilor aeiene in Siria; prin acest acord, Statele Unite au asumat responsabilitatea de a obliga toti membrii coalitiei, inclusiv Turcia, sa respecte regulile misiunilor", a subliniat Lavrov, conform unui comnunicat al Ministerului rus de Externe, citat de Itar-Tass si preluat de Mediafax.

"Din cate inteleg, avionul nostru a fost doborat de un aparat de vanatoare de fabricatie americana - F-16. Unii membri ai coalitiei internationale coordonate de SUA ne-au transmis ca in mod normal Statele Unite trebuie sa ofere permisiune pentru astfel de operatiuni. Ramane de vazut daca aceasta conditie este valabila in cazul Turciei, iar daca este, as vrea sa stiu daca Turcia a cerut permisiunea Statelor Unite pentru a trimite avioane sa doboare bombardierul rus" (...), a precizat seful diplomatiei ruse.

Sursa foto: kremlin.ru

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri