Un artist chinez a reusit sa creeze o caramida in toata regula din praful care a impanzit capitala Beijing doar din simplul mers pe jos prin orasul cu peste 20 de milioane de locuitori, care de cateva luni se confrunta cu una dintre cele mai mari probleme din istorie.

Intregul proces s-a derulat pe parcursul a 100 de zile consecutive, perioada in care zilnic a adunat particulele de praf pentru a alcatui o caramida in toata regula.

Procesul a luat sfarsit la finele lunii trecute, iar la inceput de decembrie a copt aceste particule de nisip sub forma unei caramizi, asta pentru a evidentia ce impact are dezvoltarea economica asupra mediului inconjurator si vietile noastre.

Potrivit coditianului China Daily, citat de GCR, tanarul artist s-a folosit de un aspirator industrial alimentat cu baterii pentru a aduna particulele de praf cu un diametru de peste 0,2 microni. Echipamentul, care poate fi folosit pentru patru zile cu o singura incarcare, strange pana la 234 de metri cubi de praf pe ora, echivalentul a cat aer pot 62 de persoane sa respire intr-o singura zi.

In ziua in care a “copt” bucata de caramida, autoritatile chineze au mentinut o alerta “cod portocaliu” de poluare atmosferica, al doilea cel mai ridicat nivel de acest tip de la debutul fenomenului care a dat peste cap vietile a milioane de locuitori din capitala Chinei.

Concret, un astfel de fenomen a condus la inchiderea autostrazilor suspendarea proiectelor de constructii, iar locuitorii orasului si ai imprejurimilor au fost sfatuiti sa nu iasa din case.

Nivelurile de praf din nordul Chinei vor creste pe parcursul iernii, in momentul in care sistemele de incalzire sunt puse in functiune. Vanturile la viteze scazute fac ca aerul poluant sa nu fie dispersat.

Actiunea artistului chinez are si un scop – acela de a-si dezvolta proiectul denumit “Dust Plan” (planul cu praful – trad.). “Orasul devine din ce in ce mai aglomerat din cauza masinilor, inconjurat de o multitudine de proiecte chimice si ingineresti. Nu facem altceva decat sa creem mai mult praf atunci cand avem nevoie de si mai multe resurse. Vom transforma totul in praf in momentul in care toate resursele de pe planeta vor fi terminate”, a aratat tanarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri