Organizatia Natiunilor Unite le-a cerut statelor membre 20,1 miliarde de dolari, pentru a putea ajuta 87 de milioane de oameni din 37 de tari in 2016, aceasta fiind „cea mai importanta cerere de fonduri lansata vreodata”, a subliniat secretarul general-adjunct al organizatiei, Stephen O'Brien, informeaza AFP, potrivit Agerpres.

O'Brien, insarcinatul pentru afaceri umanitare si coordonator al operatiunilor de urgenta, a subliniat ca acest apel este de cinci ori mai mare decat ceea ce ONU cerea in urma cu circa zece ani.

'Suferintele pe plan global au atins, in decurs de o generatie, niveluri nicicand vazute. Conflictele si dezastrele au aruncat milioane de copii, femei si barbati in situatii de supravietuire. Ei au nevoie disperata de ajutor', a spus Stephen O'Brien in fata jurnalistilor, la Geneva.

Planul ia in calcul interventii in 27 de crize ce vizeaza in total 37 de tari ale lumii. Conflictele din Siria, Irak, Sudan si Yemen sunt principalele crize ce vor beneficia de ajutor umanitar in 2016, precizeaza ONU.

Citeste si:
ONU: Democratia, afectata de diferentele financiare dintre bogati...
ONU: Diferenta enorma intre...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Sentință pentru hoții români de diamante din Franța
Setari Cookie-uri