ICE vrea sa preia N.Y. Board of Trade pentru un miliard de dolari

IntercontinentalExchange (ICE), o platforma electronica de tranzactionare a marfrurilor, a anuntat joi seara ca intentioneaza sa preia rivalul New York Board of Trade (NYBOT) pentru aproximativ un miliard de dolari in numerar si actiuni

ICE, cu sediul la Atlanta, a informat ca va plati 10,3 milioane actiuni proprii si 400 milioane dolari in numerar pentru NYBOT. Pentru finalizarea tranzactiei este insa nevoie de aprobarea celor aproximativ 970 de membrii NYBOT. Recent, o singura participatie la NYBOT a fost vanduta pentru 800.000 dolari, ceea ce insemna ca valoarea de piata a bursei este de aproximativ 775 milioane dolari.

"Era esential pentru cresterea noastra viitoare sa ne aliem cu o platforma de tranzactionare in expansiune continua cum este ICE. Ne va permite sa utilizam in continuare sistemul de tranzactionare pe baza de strigare, dar ne va oferi si o platforma de tranzactionare electronica", a declarat citat de Rompres presedintele director general de la NYBOT, Harry Falk.

In luna aprilie a acestui an, NYBOT, o bursa cu sistem de tranzactionare pe baza de strigare, a anuntat ca a angajat o banca de investitii pentru a o ajuta sa exploreze diferite optiuni, inclusiv vanzarea.

NYBOT este cea mai mare piata bursiera din lume pentru contracte futures si optiuni pentru produse de genul zahar, bumbac, cafea sau cacao. Bursa isi are origine in New York Cotton Exchange, care si-a deshis portile in anul 1870.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri