Uniunea Europeana trebuie sa aiba actiuni unitare pentru gestionarea crizei refugiatilor, altfel risca sa se destrame, avertizeaza ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, cerand combaterea populismului de extrema-dreapta.

In contextul in care in Germania au venit in 2015 circa un milion de extracomunitari, Guvernul Angela Merkel insista pentru scheme de distribuire la nivel european, intampinand rezistenta din partea unor state central si est-europene, scrie Mediafax.

"Fie Europa are abordari comune si solidare in perioade de dificultati pentru sute de mii de oameni, fie vor fi construite din nou garduri si bariere", a declarat Steinmeier intr-un discurs rostit la congresul anual social-democrat.

"Proiectul Europei unite risca sa se prabuseasca. Trebuie sa continuam acest proiect, opunand rezistenta populistilor de extrema-dreapta", a atras atentia seful diplomatiei germane.

Steinmeier a facut aceste declaratii dupa ce Frontul National, o formatiune de extrema-dreapta, a obtinut o victorie partiala in scrutinul regional din Franta.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, criticata pentru primirea extracomunitarilor, a avertizat recent ca viitorul Spatiului Schengen depinde de disponibilitatile statelor UE de a participa la o schema permanenta de distribuire a refugiatilor pe baza cotelor obligatorii.

Romania, Cehia, Slovacia si Ungaria au votat, in Consiliul UE pentru Justitie si Afaceri Interne, impotriva sistemului de relocare a imigrantilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobata.

Sursa foto: Kaonos, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri