Pakistanul a testat o racheta balistica de tip sol-sol, care poate fi echipata cu un focos nuclear si in masura sa atinga India, Orientul Mijlociu si alte tinte, a anuntat armata pakistaneza, relateaza Euronews.

Testul a fost efectuat vineri, la doar doua zile dupa ce Islamabadul a gazduit o Conferinta de pace regionala care a indemnat la reluarea negocierilor intre Guvernul de la Kabul si talibani, potrivit Mediafax.

Obiectivul testului a fost sa "valideze conceptia si diversi parametri tehnici" ai rachetei de tip Shaheen-III, a precizat armata. O prima testare a acestui tip de racheta a avut loc in martie. Tensiunile dintre India si Pakistan, doua puteri nucleare care au fost in razboi de trei ori in ultimii 50 de ani, s-au intensificat in ultimii ani, mai ales dupa atentatele de la Bombay.

India afirma ca are dovezi ca "elemente pakistaneze" au legaturi cu atacurile de la Bombay in care au murit aproape 200 de persoane in 2008. Pakistanul a condamnat atentatele, a negat orice implicare a institutiilor sale de stat si a dat asigurari Indiei ca va coopera in totalitate in ancheta.

thomas koch / Shutterstock.com

Citeste si:
500.000 de pakistanezi, pregatiti de munca in Romania
500.000 de pakistanezi se...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Un DJ a murit de COVID-19, după ce le-a spus medicilor ”să salveze pe altcineva”
Setari Cookie-uri