Pakistanul a testat o racheta balistica de tip sol-sol, care poate fi echipata cu un focos nuclear si in masura sa atinga India, Orientul Mijlociu si alte tinte, a anuntat armata pakistaneza, relateaza Euronews.

Testul a fost efectuat vineri, la doar doua zile dupa ce Islamabadul a gazduit o Conferinta de pace regionala care a indemnat la reluarea negocierilor intre Guvernul de la Kabul si talibani, potrivit Mediafax.

Obiectivul testului a fost sa "valideze conceptia si diversi parametri tehnici" ai rachetei de tip Shaheen-III, a precizat armata. O prima testare a acestui tip de racheta a avut loc in martie. Tensiunile dintre India si Pakistan, doua puteri nucleare care au fost in razboi de trei ori in ultimii 50 de ani, s-au intensificat in ultimii ani, mai ales dupa atentatele de la Bombay.

India afirma ca are dovezi ca "elemente pakistaneze" au legaturi cu atacurile de la Bombay in care au murit aproape 200 de persoane in 2008. Pakistanul a condamnat atentatele, a negat orice implicare a institutiilor sale de stat si a dat asigurari Indiei ca va coopera in totalitate in ancheta.

thomas koch / Shutterstock.com
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri