Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a declarat dupa adoptarea Acordului de Paris pe tema modificarii climatice, sambata, ca "Istoria isi va aminti aceasta zi", care reprezinta incununarea unui efort de sapte ani, relateaza AP online.

"Ceea ce era candva de neconceput este de-acum de neoprit (...)", a declarat Ban Ki-moon, salutand un "acord bun, de care ar trebui sa fiti mandri", le-a spus el delegatilor la Conferinta ONU pe tema modificarii climatice, care laudau, pe rand, la Bourget, in apropiere de capitala franceza, pactul istoric, noteaza Mediafax.

"Istoria isi va aminti aceasta zi", a spus Ban Ki-moon. "Acordul de la Paris pe tema modificarii climatice este un succes monumental pentru planeta si locuitorii ei", a adaugat el. Secretarul general al ONU, care si-a evocat vizitele in intreaga lume in care a ascultat victime vorbind despre lupta pe care o duc impotriva consecintelor modificarii climatice, le-a transmis acestor victime ca, acum, lumea i-a auzit.

O noua "lume incepe de maine", a conchis Ban Ki-moon. Casa Alba a salutat anterior Acordul de la Paris drept "cel mai ambitios acord pe tema modificarii climatice din istorie", subliniind ca acesta stabileste "un cadru global durabil, pe termen lung", in vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera. Presedintele Barack Obama urma sa sustina o declaratie cu privire la Acordul de la Paris ulterior, sambata, la Casa Alba.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri