Italia este confruntata cu o situatie bugetara foarte dificila, a afirmat vineri directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Rodrigo Rato, facand un apel la guvernul italian pentru a stabili cat mai repede directiile principale ale politicii bugetare, conform NewsIn.

"Mediul financiar este foarte dificil in Italia", a constatat Rato cu ocazia unei conferinte de presa tinuta in Singapore, unde, intre 19 si 20 septembrie vor avea loc adunarile generale ale FMI si Bancii Mondiale.

"Cresterea economica a Italiei este incurajatoare, consumul este in crestere si nivelul inflatiei este tinut sub control, dar exista riscuri si noua coalitie trebuie sa stabileasca linii clare de politica economica si bugetara pentru Italia", a subliniat responsabilul FMI. "Problema bugetului va fi foarte importanta si noi incurajam guvernul si celelate partide politice sa se straduiasca sa gaseasca solutii", a adaugat acesta.

Fondul a prevazut o crestere economica pentru Italia de 1,3% pentru 2006 si de 1,6% in 2007, conform publicatiei bianuale a FMI, World Economic Outlook. Conform sefului FMI, Italia are nevoie de o "politica bugetara ferma dar si de eforturi sustinute privind reformele structurale pentru a eficientiza pietele de productie si a muncii".

Rodrigo Rato a admis totusi ca precedentele reforme "au avut rezultate bune in ultimii ani" si ca "anumite reforme ale sectorului financiar se indreapta intr-o directie buna".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri