S&P va stabili rating-ul de tara al Ungariei, in functie de strategia fiscala

Rating-ul Ungariei, diminuat, in acest an, de catre Standard&Poor's, la calificativul BBB+ cu perspectiva negativa, va depinde de implementarea unei fiscalitati restrictive, a declarat directorul S&P, John Chambers.

"Problemele fiscale au condus la numeroase retrogradari", a mai afirmat potrivit NewsIn, Chambers, care a adaugat ca in prezent, guvernul ungar a demarat o program fiscal agresiv si ca "ramane de vazut daca vor putea sa-l implementeze pentru a stabiliza ratingurile".

Autoritatile de la Budapesta au depus, la inceputul lunii septembrie, un plan in fata Comisiei Europene, potrivit caruia Ungaria intentioneaza sa-si reduca deficitul bugetar pana la 3,2% din Produsul Intern Brut, in special prin majorarea taxelor. Ungaria si-a depasit, in fiecare dintre ultimii patru ani, tintele pentru buget si previziunile indica un deficit bugetar de 10,1% din PIB, pentru anul 2006.

Directorul pentru ratinguri nationale al agentiei internationale de rating S&P, John Chambers, este prezent la Singapore, pentru intalnirea anuala a Fondului Monetar International si a Bancii Mondiale, in cadrul careia specialistul se va intalni cu oficialii din statele care nu si-au primit, inca, perspectiva de rating, printre care se numara Angola, Algeria, Iraq si Afganistan.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri