Samir Kuntar, un lider al miscarii siite Hezbollah si fost membru al Frontului pentru Eliberarea Palestinei, precum si alte opt persoane au murit intr-un raid aerian atribuit Israelului efectuat in cursul noptii la periferia orasului sirian Damasc, relateaza site-ul Ynetnews.com.

Potrivit postului Al-Manar, apartinand miscarii siite libaneze Hezbollah, doua avioane de vanatoare israeliene au patruns in cursul noptii de sambata spre duminica in spatiul aerian sirian si au lansat patru rachete spre o cladire de sase etaje din zona Jaramana, o suburbie situata la sud-est de Damasc, scrie Mediafax.

Cladirea s-a prabusit in urma atacului, provocand moartea a noua persoane care se aflau in interior. Miscarea siita libaneza Hezbollah a anuntat, duminica dimineata, ca printre victime se numara Samir Kuntar, un druz in varsta de 53 de ani, fost militant al Frontului pentru Eliberarea Palestinei implicat, in anul 1979, intr-un atac terorist soldat cu cinci morti in Israel. Islamistul era acum unul dintre liderii organizatiei siite Hezbollah. Kuntar a fost detinut in Israel aproape 30 de ani, fiind eliberat in anul 2008, intr-un schimb de prizonieri cu miscarea Hezbollah, in schimbul cadavrelor a doi militari israelieni, Eldad Regev si Ehud Goldwasser.

"Sambata seara, avioane sioniste au atacat un bloc de locuiinte din Jaramana, la periferia Damascului. Fratele nostru, mujahedinul Samir Kuntar, a fost martirizat, impreuna cu numerosi cetateni sirieni", a comunicat organizatia islamista Hezbollah. Potrivit presei arabe, alte opt persoane au murit in bombardament, inclusiv Farhan Shaalan, un comandant Hezbollah.

Sursa foto: Shutterstock / fpolat69

ANALIZA: Implicatii ale...
Citeste si: Implicatii ale retragerii SUA din Siria in problematica securitatii


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Israelul a inaugurat un nou aeroport in apropiere de Marea Rosie