Presedintele Telecom Italia a demisionat, accelerand astfel criza grupului italian

Presedintele primului grup italian de telecomunicatii, Telecom Italia, a demisionat vineri seara spre surpriza celor mai multi analisti ai pietei de profil, accentuand astfel criza care a lovit grupul italian pe fondul tensiunilor avute cu guvernul lui Romano Prodi asupra strategiei industriale.

Marco Tronchetti Provera a inmanat demisia sa in cursul unei reuniuni extraordinare a Consiliului de Administratie de trei ore, care a avut loc vineri seara, "dupa ce a aparat interesul societatii si al actionarilor sai", conform unui comunicat oficial, informeaza Rompres.

Provera va fi inlocuit de Guido Rossi, in varsta de 75 ani, care a fost presedintele companiei in momentul privatizarii sale, in anul 1997. Acesta este expert in drept comercial si de asemenea presedintele autoritatii bursiere Consob. Rossi mai detine si functia de comisar extraordinar al Federatiei italiene de fotbal (Federcalcio), unde a fost numit in vara, dupa scandalul meciurilor din campionat.

Schimbarea strategiei grupului ford a scos in evidenta absenta unui management eficace al grupului, datoriile Telecom Italia fiind de 41,3 miliarde euro. Prim-ministrul Italiei Romano Prodi a anuntat ca guvernul pe care il conduce studiaza posibilitatea vanzarii unor active imobiliare controlate de stat, precum si a participatiilor controlate de stat la o serie de mari companii, de genul Telecom Italia sau Enel SpA, pentru a reduce deficitul bugetar al Italiei, cel mai mare din randul tarilor membre ale Uniunii Europene.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri