Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, recurge la ajutorul vechilor inamici, talibanii, cu care face schimb de informatii secrete in lupta impotriva gruparii Stat Islamic, ce dispune de tot mai multi combatanti in Afganistan, relateaza CNN.

O purtatoare de cuvant a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat ca singurele contacte intre Moscova si talibani sunt pentru schimburi de informatii referitoare la lupta impotriva gruparii teroriste Stat Islamic, scrie Mediafax.

Un comandant american afirma in Congres luna trecuta ca gruparea Stat Islamic a capatat forta in Afganistan in ultimele luni, avand aproximativ 3.000 de combatanti in aceasta tara.

Afganistanul se invecineaza la nord cu fostele republici sovietice Turkmenistan, Uzbekistan si Tadjikistan, iar Kazahstanul se afla intre aceste tari si Rusia.
"Rusia si Putin sunt foarte ingrijorati cu privire la trecerea teroristilor, insurgentilor, islamistilor peste aceste granite", a explicat locotenentul Mark Hertling, analist militar pentru CNN.

"Rusia si alti actori regionali sunt interesati sa sustina securitatea si stabilitatea Afganistanului. Speram sa gasim modalitati de a coopera cu Rusia pentru a promova securitatea si stabilitatea Afganistanului", a declarat un oficial din Departamentul de Stat al SUA, intrebat despre legatura dintre rusi si talibani.
Potrivit unui alt oficial american, Washingtonul nu considera ca aceasta cooperare submineaza stabilitatea la care SUA lucreaza alaturi de Guvernul afgan. In schimb, un contact cu talibanii care le-ar acorda acestora legitimitate internationala ar fi destabilizator.

Sursa foto: Frederic Legrand - COMEO/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri