Premierul Danemarcei, Lars Lokke Rasmussen, propune o dezbatere pentru adoptarea unor eventuale modificari ale Conventiei de la Geneva privind drepturile refugiatilor, argumentand ca Uniunea Europeana nu poate face fata afluxului de extracomunitari.

Danemarca a fost prima tara care a semnat Conventia de la Geneva, in 1951, document care este baza juridica pentru drepturile refugiatilor in intreaga lume. Acum, in contextul valului de refugiati extracomunitari, Guvernul danez cere modificarea Conventiei de la Geneva, noteaza Mediafax.

"Vine o vreme cand sunt necesare dezbateri pentru adaptarea la regulile jocului", a declarat Lars Rasmussen intr-un interviu acordat postului danez TV 2. Intrebat daca se refera la modificarea conventiilor privind drepturile refugiatilor, Rasmussen a explicat: "Da. Este clar ca de la un anumit punct, daca Europa nu va putea gestiona aceasta situatie, este necesara o discutie".

Unul dintre aspectele pe care Copenhaga le-ar vrea modificate se refera la refugiatii care tranziteaza Turcia. "Daca un refugiat sta in Turcia doi sau trei ani, intr-o tara in care nu este razboi, se pune intrebarea daca aceasta persoana poate solicita azil in Europa? Reglementarile actuale prevad ca se poate, dar vrem sa discutam acest lucru", a subliniat Rasmussen.

Sursa foto: Spectral-Design / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri