Autoritatile din Statele Unite au arestat preventiv un barbat care intentiona sa comita un atac armat, de Revelion, intr-un restaurant din New York, in numele retelei teroriste Stat Islamic, informeaza CNN.

Emanuel Lutchman, in varsta de 25 de ani, este acuzat de tentativa de oferire de sustinere organizatiei teroriste Stat Islamic, riscand 20 de ani de inchisoare si o amenda de 250.000 de dolari, scrie Mediafax.

"Acest caz evidentiaza amenintarea pe care reteaua terorista Stat Islamic o reprezinta chiar si in New York, dar demonstreaza determinarea noastra de a opri imediat orice atac", a declarat procurorul districtual William Hochul jr.

Lutchman, cetatean american, primise ordin din partea unui membru din strainatate al retelei teroriste Stat Islamic sa comita un atac la un restaurant din New York de Revelion.

Islamistul din Statele Unite intentiona sa mearga in Siria pentru a deveni membru al organizatiei fundamentaliste sunnite Stat Islamic, dar i se recomandase sa demonstreze loialitatea prin comiterea unui atac in Statele Unite.

Treizeci de raniti in...
Citeste si: Treizeci de raniti in turbulente in timpul unui zbor Turkish Airlines

Sursa foto: S.Borisov/Shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Gruparea Stat Islamic a fost eliminata complet in Siria