Potrivit martorilor, cu cateva secunde inainte de izbucnirea incendiului au fost auzite mai multe explozii la o terasa de la parterul cladirii. Autoritatile sustin insa ca incendiul a izbucnit la etajul 20 al cladirii de 63 de etaje, scrie Mediafax.

Pompierii si procurorii din Emiratele Arabe Unite depun eforturi pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor producerii incendiului. Guvernul din Dubai a anuntat ca 16 persoane au fost ranite in timpul evacuarii a mii de oameni din Hotelul de lux Address. Conform unor surse, o persoana a murit intr-o busculada produsa in timpul evacuarii cladirii, dar informatia nu a fost confirmata de autoritati.

Incendiul puternic a izbucnit, joi seara, intr-un hotel situat in centrul orasului Dubai, in Emiratele Arabe Unite, chiar in piata in care urma sa aiba loc un spectacol de artificii de Revelion, care s-a desfasurat normal. Hotelul Address, din categoria "cinci stele premium", are 200 de camere simple sau duble si 600 de apartamente.

Citeste si:

Incendiul a cuprins circa 20 de etaje ale imobilului situat langa celebrul turn Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume, avand 828 de metri. Mii de persoane, inclusiv turisti straini, se aflau in hotel in momentul izbucnirii incendiului.

Sursa foto: Ashraf Jandali/Shutterstock.com