Germania va introduce, de la 1 ianuarie, masuri suplimentare de verificare a solicitantilor de azil care pretind ca sunt din Siria, anunta Ministerul german de Interne, citat de site-ul agentiei Reuters.

In ultimul an, cetatenii sirieni au beneficiat de o procedura simplificata pentru obtinerea azilului in Germania, primind aproape automat acest statut. Criticii sustin ca multi dintre solicitantii de azil care pretind ca sunt sirieni mint, astfel ca printre ei ar putea sa se infiltreze teroristi islamisti. Insa, de la 1 ianuarie, cetatenii sirieni vor fi audiati in cadrul procedurii de obtinere a statutului de azilant, potrivit Mediafax.

"Noile reglementari vor fi valabile de la 1 ianuarie, indiferent de tara de origine", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului german de Interne. Guvernul Frantei a cerut zilele trecute Uniunii Europene sa imbunatateasca modalitatile pentru depistarea pasapoartelor siriene false.

Doi dintre teroristii care s-au aruncat in aer la Paris pe 13 noiembrie aveau pasapoarte siriene false. Autoritatile austriece au retrimis in Slovenia, zilele trecute, sute de imigranti extracomunitari care au mintit in legatura cu nationalitatile. In Germania au sosit anul acesta 1,1 milioane de imigranti extracomunitari, majoritatea din Orientul Mijlociu si din Africa.

Sursa foto: canadastock/shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri