Coalitia araba care a atacat militantii Houthi din Yemen timp de noua luni a anuntat ca acordul de incetare a conflictului armat din tara, convenit la jumatatea lunii decembrie, nu mai este in vigoare de sambata dupa-amiaza, informeaza agentia de presa Reuters.

Agentia nationala de presa din Arabia Saudita - SPA - a anuntat sambata incetarea acordului de neagresiune armata intrat in vigoare pe 15 decembrie, dupa ce a fost incalcat de ambele parti combatante. Acordul de incetare a conflictului armat din Yemen a fost convenit in contextul negocierilor de pace desfasurate sub egida ONU. Aproximativ 6.000 de persoane au murit din martie 2015, de cand coalitia araba a intervenit militar in conflictul din Yemen, jumatate dintre acestia fiind civili, potrivit Mediafax.

Coalitia araba si-a lansat campania militara in Yemen in incercarea de a impiedica militantii miscarii Houthi sa preia controlul in totalitate asupra tarii, dupa ce au cucerit cea mai mare parte din nordul Yemenului anul trecut. Dar militantii Houthi acuza coalitia ca a declansat un razboi civil in urma interventiei sale. Din coalitia de state arabe mai fac parte Bahrein, Maroc, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Qatar, Egipt si Sudan. "Liderii coalitiei care sustine legimitatea in Yemen a anuntat incheierea acordului in Yemen sambata, incepand cu ora locala 14.00 (11.00 GMT)", a informat agentia saudita SPA, citand un comunicat al coalitiei.

"Coalitia a fost si va fi in continuare preocupata de crerea conditiilor adecvate pentru a gasi o solutie pentru restabilirea pacii", se arata in comunicatul coalitiei, adaugand ca acordul de incetare a conflictului armat nu poate fi mentinut din cauza "incalcarilor continue ale militantilor Houthi si ale fortelor Saleh (loiale fostului presedinte yemenit Ali Abdullah Saleh) ". Reprezentantii ONU nu au reusit sa gaseasca inca o solutie in cazul conflictului din Yemen. Urmatoarele negocieri sunt programate pentru data de 14 ianuarie.

Sursa foto: Zhukov Oleg/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri