Alex Perrin, un procuror local care se ocupa de atacul din orasul Valence, in care un barbat a incercat sa intre cu masina intr-un grup de militari in fata unei moschei, a anuntat, sambata seara, ca pe calculatorul atacatorului au fost identificate imagini ale propagandei islamice, la cateva ore dupa ce exclusese pista terorista. "Este vorba despre imagini care pot fi gasite de oricine pe internet", a declarat Perrin pentru AFP, fara a preciza daca respectivul continut propagandistic face referire la reteaua terorista Stat Islamic, potrivit Mediafax.

Continutul informatic al atacatorului, cetatean francez, dar tunisian de origine, care a fost grav ranit in urma atacului, a fost confiscat de anchetatorii francezi in cadrul unei perchezitii efectuate la domiciului acestuia din orasul Bron, la intrarea in Lyon.

"Nu am identificat nicio proba care sa ne indice ca a fost vorba despre un atac terorist", precizase anterior Perrin, adaugand ca barbatul in varsta de 29 de ani pare sa fi actionat singur, cu toate ca in momentul atacului a strigat "Allah este mare", ceea ce "sugereaza un anumit element religios" care sta la baza atacului sau. Barbatul este un "musulman practicant", dar nu prezinta semne de radicalizare, a completat procurorul francez inainte de a fi descoperite imagini ale propagandei islamice.

"Dupa ce a fost retinut, el a declarat ca dorea sa omoare militari, deoarece militarii ucid oameni", a mai explicat procurorul local. De asemenea, el a mai precizat ca nu au fost gasite dovezi care sa sustina ipoteza ca barbatul ar suferi de vreo tulburare psihica. Un militar a fost ranit in confruntari, precum si un civil musulman, in varsta de 72 de ani, care se afla in apropierea moscheii. Atacatorul a fost lovit de trei gloante, fiind transportat la spital si operat de urgenta. Nivelul de securitate in Franta este ridicat in privinta posibilelor amenintari teroriste, dupa ce in noaptea de 13-14 noiembrie, in Paris, 130 de persoane au murit si peste 350 au fost ranite in atacuri revendicate de reteaua terorista Stat Islamic.

Sursa foto: Andrey_Popov/Shutterstock.com