Ozone Laboratories, compania farmaceutica cu una din cele mai mari rate de dezvoltare in Europa Centrala si de Est a incheiat un parteneriat strategic cu Bristol-Myers Squibb pentru administrarea produselor din portofoliul acesteia in Polonia, Bulgaria si Slovacia, aceasta insemnand in principal marketing si vanzari.

Intreg portofoliul Brystol-Myers Squibb din Bulgaria va fi transferat catre Ozone Laboratories, inclusiv medicamentele sub patent pentru arii terapeutice precum HIV/SIDA, oncologie, sistemul nervos central si cardiologie. Ca si consecinta a incheierii parteneriatului, toti angajatii BMS din Bulgaria vor fi transferati catre Ozone Laboratories, incepand cu sfarsitul lunii octombrie.

In ceea ce priveste Slovacia, intreg portofoliul local al BMS, impreuna cu cei 27 de angajati ai Bristol-Myers Squibb vor fi transferati catre Ozone Laboratories. De asemenea, Ozone Laboratories a decis ca subsidiara companiei din Slovacia va prelua si coordonarea subsidiarei Ozone Laboratories din Republica Ceha.

Ultima etapa a incheierii parteneriatului s-a desfasurat la Varsovia, pe 14 septembrie. Pentru piata poloneza, Ozone Laboratories a preluat intreg portofoliul de OTC-uri (medicamente fara prescriptie) si de asistenta primara al Bristol-Myers Squibb. De asemenea, Ozone a preluat si angajatii Bristol-Myers Squibb care se ocupau de promovarea unor marci cheie precum Fervex, Upsarin si Efferalgan.

“Suntem onorati ca Bristol-Myers Squibb a ales Ozone Laboratories pentru a le reprezenta marcile in Bulgaria, Slovacia si Polonia”, a declarat Christopher Henwood, CEO, Ozone Laboratories. “Aceasta reprezinta o recunoastere a succesului si fortei companiei noastre in regiune. Consider ca acest parteneriat va genera profit pentru ambele companii. in primul rand va da Bristol-Myers Squibb posibilitatea sa se concentreze pe produsele sale cheie, la nivel global, in timp ce noi vom fi in masura sa ne continuam cresterea rapida intr-o regiune de importanta strategica pentru noi.”

Ozone Laboratories va continua sa comercializeze medicamente sub brand propriu in cele trei tari, promovand in acelasi timp si portofoliul Bristol-Myers Squibb care va fi comercializat in continuare sub brandul BMS.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »